Thuur Smet

Wie is Thuur?

Woon samen met Geert in het "doktershuis"van Amsteldorp.


We zijn hier komen wonen vanwege het groene karakter van de buurt en het feit dat het hier autoluw is in een buurt met een dorpskarakter waar iedereen nog bij elkaar betrokken is. En natuurlijk vanwege de mooie tuin en al het groen om het huis. Toen we hier kwamen wonen hadden we het gevoel midden in de polder te wonen als we de mensen over de dijk zagen fietsen. Helaas kijken we nu tegen een nieuwe stad aan. En wonen we vanaf novemeber tot maart in de schaduw van de torenflats. 

Mijn werk en hobbies

Gepensioneerd inmiddels.


Maar hou van fietsen, wandelen, reizen, lezen en zou eigenlijk weer moeten gaan tenissen, 

Mijn omgeving

Ik ben blij met het dorpse karakter van de buurt zodat kinderen op straat kunnen spelen. Dat er nog geen hoogbouw is en veel groen. Een echt tuindorp dus. Hoop dat er snel meer cohesie in de buurt komt en Ymere stopt met tijdelijke contracten aan te bieden aan de bewoners in de buurt (sinds 2016). Hierdoor lijkt het dat vanwege de tijdelijkheid de bewoners minder betrokken zijn bij hun omgeving. Verder hoop ik dat er niet meerdere ingangen komen om de wijk te bereiken zodat er geen doorgaande wegen komen voor mensen die niet in de wijk wonen en het dorpse karakter behouden blijft en kinderen rustig op straat kunnen spelen. Ik zou graag willen dat de gemeente weer 1X per week op een vaste dag het grof vuil komt ophalen zodat er niet zo vaak grafvuil op de straat zwerft.

Mijn droom

Droom was een rustige groene buurt met betrokken buurtbewoners. Komt tot nu toe aardig uit. Ondanks de stenen muren van torenflats waar we tegenwoordig tegenaan kijken en daarmee het zicht op lucht en (zon)licht zijn kwijtgeraakt.

Mijn expertise

Ben lid van Buurtbeheer Amsteldorp-Wetbuurt.


Heb in het verleden zorgfuncties ( Verpleegkunbdige/ Maatschapplelijk werker) gehad binnen zwakzinnigenzorg en Geestelijke Gezondheidss Zorg . Heb de opleiding Manger Bedrijfsvoering en projectmanagemenent gedaan en aantal managementfuncties bekleed in GGZ. Daarnaast ONderzoeken ondersteund minddels databeheer als datamanger. Ook heb ik diverse applicaties beheerd als applicatiebeeerder. 

Mijn mogelijkheden

Kunnen diverse rollen zijn.


 

Relevante ervaring

HBO opgeleid en gepensioneerd vanuit de zorg GGZ en laatst gewerkt bij Onderzoek.


Heb in het verleden zorgfuncties gehad, management functies, applicatiebeheer en datamanagment.