Wijzigen van een e-mailadres

Iedereen met een account kan zelf het eigen e-mailadres aanpassen. Direct na het inloggen wordt die mogelijkheid geboden. Dus alleen als mensen niet meer kunnen inloggen, bijv. doordat ze hun wachtwoord zijn vergeten en geen toegang meer hebben tot de inbox van het oude mailadres, kunnen ze het niet meer zelf. Dan kan je als beheerder helpen.

Beheerders kunnen alleen direct het e-mailadres aanpassen van personen die niet zelf een account hebben. Dat zijn bijv. mensen die zich alleen voor de nieuwsbrief hebben aangemeld en nog nooit zijn ingelogd. Dit doe je door naar de details van de persoon te gaan en dan op de eerste tab het e-mailadres aan te passen.

Voor personen die wel een eigen account hebben, kan je het e-mailadres niet aanpassen. Ik ben bezig om dat mogelijk te maken, maar nu is de enige manier om mij een mail te sturen met het verzoek (vogler@crossmarx.nl). Dan pas ik het aan.

LET OP

Let er in alle gevallen goed op dat het verzoek om het e-mailadres aan te passen, kan worden vertrouwd. Je moet zeker weten dat het echt afkomstig is van de eigenaar van het account. Stel dat dit niet zo is, dan kan een kwaadwillende je vragen om een e-mailadres aan te passen, waarna deze kwaadwillende toegang krijgt tot een account van iemand anders. En dat moet altijd voorkomen worden. Dus zodra je het niet vertrouwd, zoek dan naar bewijs dat de bron valide is.