Persoon

Peter Rook

Wie is Peter?

Hallo, leuk dat jij mijn profiel bekijkt!
SAMEN met jou wil ik van Nederland de meest duurzame samenleving  maken door SAMEN te werken want SAMEN is BETER.

Samen met Linda, Martijn en Jasper woon ik op de de Oude Munt inmiddels een van de gezelligste straten in Nederland.
In 2014 vroeg mijn zoon aan mij "Waarom woon ik in de de meest saaie wijk van Nederland?". Sinds die tijd ben ik bezig in mijn Wijk en dankzij heel veel mooie en gepassioneerde mensen als Wim, Jan T, Jan H, Gul, Ali, karin, Diana, Cynthia, Bert, Nienke, Peter, Han, Anet, Nelleke, Carolien, Negin, Anja, Monique, Erick, Onno, Ingrid, Fatma, Esther, Erica, Susanne, Ilse, Marc, Arno, Afke en nog heel veel meer mooie mensen wordt onze wijk steeds mooier, duurzamer en vitaler!

Werk en hobbies

Mensen noemen mij enthousiast, netwerker en verbinder en vind het leuk om out-of-the-box te denken. Ik ben ben vooruitstrevend, creatief en innovatief en krijg energie van ‘nieuwe dingen’. Graag brengt ik mensen en partijen bij elkaar.

Dankzij diverse internationale werkgevers heb ik veel ervaring als Internationaal Business Development Manager. Deze kennis wil ik inzetten om écht IMPACT te maken op de plek waar ik ben.

Dankzij de duizenden gesprekken van de afgelopen 5 jaar met veel geduldige mensen heb ik veel kennis en ervaring van het Sociaal Domein.

De uitdaging die ik graag aanga, is om nieuwe oplossingen te bedenken en mensen, partners, pijlers, verenigingen, organisaties en processen op elkaar af te stemmen.
Daarnaast heb ik passie om van Amersfoort en Utrecht een duurzame samenleving te maken!

Mijn uitgangspunt: Denk niet alleen aan wat er gebeurd is en kijk niet alleen terug naar het verleden, want er gaat iets NIEUWs gebeuren.

Pmgeving

Dankbaar ben ik voor mijn wijk. De Oude Munt is een heerlijke straat om in te wonen. Dankzij het WBT en de Gemeente is het speelterrein voor onze kinderen totaal vernieuwd waardoor er geen wateroverlast meer is en een fantastische speelplek voor alle kinderen uit onze straat.

Samen met een aantal enthousiaste straatgenoten organiseren wij ieder jaar een gezellige Straat Barbecue.
Daarnaast zijn er allerlei andere leuke initiatieven als: Sinterklaas en Sint Maarten. Naast mijn eigen straat ben ik ook actief in mijn eigen wijk Nieuwland en ook in Amersfoort met Heartbeat033 en Duurzaam033 en Utrecht met Indebuurt030.

De droom van Peter

Om SAMEN met wijkgenoten mijn eigen wijk NIEUWLand de meest duurzame samenleving van Nederland te maken!
En als dat gelukt is SAMEN met heel veel Amersfoorters van Amersfoort meest duurzame samenleving te maken!
En als dat gelukt is om SAMEN met heel veel provinciegenoten van de provincie Utrecht de meest Duurzame Samenleving te maken!
En als dat gelukt is SAMEN met heel veel Nederlanders van Nederland de meest duurzame samenleving maken!
En overschat niet wat je alleen kan, maar onderschat niet wat je SAMEN kan, SAMEN is NIETS ONMOGELIJK! :-)

Mocht je me een keer willen bellen dan kan dat meestal prima tussen 8:00 en 18:00 op: 06 31 557 616

Mijn expertise

Enthousiasmeren, verbinden, bruggenbouwen, pionieren, kwartiermaken, community builden, hands-on mentaliteit, Netwerken.

Mijn uitgangspunt: Denk niet alleen aan wat er gebeurd is en kijk niet alleen terug naar het verleden, want er gaat iets nieuws gebeuren.

Mijn drijfveren

Nelson Mandela is een van mijn inspirators.

Mijn droomprojecten

Mijn droomproject is om andere te helpen hun dromen waar te maken.

Waarom wil ik anderen helpen?
In Amersfoort-Nieuwland zijn wij 5 jaar geleden gestart met een wijkplatform van Coöperatie Gebiedonline. Dit online platform zorgt versterken van sociale cohesie, voor verbinding en nieuwe samenwerkingen met andere mooie platforms zoals het SchermVan. In Nieuwland hebben wij veel te danken aan coöperatie Gebiedonline en graag wil ik de ervaring en kennis inzetten in andere wijken, steden en gebieden.
Mijn aanbod
In de afgelopen 6 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het bouwen aan een vitale, veerkrachtige, inclusieve, duurzame en gezonde samenleving met behulp van het online platform van Gebiedonline. Daarnaast heb ik mooie mensen en mooie initiatieven leren kennen zoals bijvoorbeeld het SchermVan. Deze ervaring wil ik graag inzetten in wijken, steden en gebieden.
Mijn ervaring

Voor meer informatie zie ook Gebiedonline