Bericht

Volgende fase in verbeteren user interface

Geplaatst op 21 juni 2021, 15:37 uur

Gisteravond heb ik weer een deel live gezet van de verbetering van de vormgeving. Het voornaamste verschil op dit moment betreft de kaartjes. Zie bijlage. De afbeelding kan nu alleen nog maar boven of links staan. De posities rechts en onder zijn vervallen. Indien de afbeelding boven staat, zetten we onder de afbeelding (en half ervover) de afzender van het bericht: een persoon of een organisatie. Bij een persoon zettten we de naam erbij, bij een organisatie niet, omdat we niet zeker weten of het past. Daaronder komt de titel. Daaronder een paar tags, en wat tekst. De afbeeldingen zijn altijd in de verhouding 4:3. Bij te kleine afbeeldingen wordt het wat opgerekt om het toch te laten passen. 

Binnenkort volgt ook de optie om aan te geven of je wel of geen witte rand rondom de afbeeldingen wilt hebben.

Het grote voordeel van deze nieuwe benadering is dat de titels hierdoor altijd aan de bovenkant uitlijnen. 

De meeste aanpassingen zijn besproken in de maandelijkse overleggen, maar mocht je toch nu nog dingen zien, die je liever anders wilt, laat me gerust weten. Ik sta open voor alle suggesties, maar zal wel goed kijken of het verstandig is om nog aanpassingen door te voeren. Maar laat dus gerust weten wat je ervan vindt.

De strook met 8 activiteiten heeft geen afbeelding meer, maar daar is al een reactie op gekomen. OostvoorElkaar wil liever de afbeeldingen weer terug, maar het nadeel is dat de strook dan hoger wordt. Dit komt door de keuze om afbeeldingen alleen boven of links te plaatsen. Dus we gaan uitzoeken hoe we dat kunnen doen.

Zie verder issue 636

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Michel Vogler

di 22 juni 2021 22:44
N.a.v. diverse verzoeken heeft de strook met de 8 activiteiten weer afbeeldingen gekregen