Christian Zierleyn

Wie is Christian?

Ik woon sinds 2003 met veel plezier met mijn gezin in het oude centrtum van Weesp. Heerlijk om overal te voet of met de fiets naartoe te kunnen. Als het mooi weer is kun je mij tegen komen als ik op ons bankje voor het huis zit.  Ik vind het altijd leuk om te praten met buren en voorbijgangers.

Mijn werk en hobbies

Ik ben sinds 2018 security en privacy officer en kan je van alles vertellen over de AVG en informatiebeveiliging (ISO 27001). Daarnaast ben ik een van de oprichters van de Weesper Vereniging. Daar doe ik allerlei leuke projecten, zoals het project over uitgaan in Weesp. Verder ben ik een enorme boekenwurm en hou ik van schrijven. Zo schrijf ik maandelijks een column voor het WeesperNieuws getiteld Oud Nieuws. Daarvoor struin ik door oude krantenarchieven op zoek naar mooie vergeten verhalen over Weesp. Verder volg ik de politiek vrij nauwkeurig. Tien jaar geleden ben ik een periode wethouder en daarna raadslid geweest in Weesp, dus ik weet vrij veel van allerlei lokale dossiers en hoe de gemeentepolitiek werkt.

Mijn omgeving

Ik hou van het oude centrum. Al die verschillende bouwstijlen van verschillende eeuwen door elkaar heen, kromme straatjes met vreemde namen en alles binnen loopafstand. Ik zou het wel mooi vinden als er minder auto's in het centrum waren. Wellicht kunnen we op termijn een buurthub realiseren met een groot aantal deelautos, zodat heel veel mensen de eigen auto de deur uit kunnen doen en we van al die parkeerplekken mooie groene plantsoenen kunnen maken.

Mijn droom

Ik hoop vooral dat Hallo Weesp een bruisend platform wordt waar heel veel Weespers nieuwe ontmoetingen hebben en waar ook veel nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. Daarnaast zou het mooi zijn als we nog beter in kaart kunnen brengen wat er leeft in Weesp.

Mijn expertise

Ik ben een maatschappelijke nerd. Dat betekent dat ik blij word van het uitproberen van nieuwe technologie, maar het moet wel over zaken gaan die maatschappelijk relevant zijn. Zo heb ik voor de Weesper Vereniging geëxperimenteerd met allerlei participatie platformen, zoals Consul en Pol.is en nu ben ik vooral bezig met het opzetten en beheren van HalloWeesp.


Ik ben verder sinds een paar maanden actief op Mastodon. Als je daar iets over wilt weten, dan moet je me maar een seintje geven. Ik probeer zelf de Big Tech platformen te vermijden en ben wel gecharmeerd van het Fediverse.


Tenslotte ben ik van 2010 tot 2018 politiek actief geweest in Weesp. Ik was wethouder en later raadslid en daardoor begrijp ik denk ik redelijk goed hoe de overheid werkt. Dus, als je te maken hebt met de gemeente en je weet niet hoe je iets moet aanpakken, dan kan ik je wellicht advies geven. Mijn ervaring is namelijk dat veel mensen niet precies weten hoe een gemeente werkt en dat leidt al snel tot frustratie.

Mijn mogelijkheden

Ik heb het op dit moment super druk, maar ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe projecten. Tijd is schaars, maar meestal vind ik het wel heel leuk om mee te denken. Dus als je advies nodig hebt dan kun je me altijd mailen. Ook als je hulp nodig hebt bij HalloWeesp, dan kun je me altijd een seintje geven.

Relevante ervaring

Kennnis van de overheid, participatieplatformen, informatiebeveiliging (met name ISO 27001) en privacy/AVG gerelateerde vraagstukken.

Bekijk Christian Zierleyn ook in