Grace Innemee

Mijn werk en hobbies

Met voldoende hobbies hoef je je nooit te vervelen! Naast de meer reguliere hobbies zoals wandelen en lezen houd ik me graag bezig met papegaaien. Zowel de wilde stadspapegaaien als de huiskamervariant. Specifiek houd ik me bezig met hun gedrag. Dit doe ik voor Parrotkindergarten als mentor mama, gedragsadviseur en illustrator van lesmateriaal.


Ik speel harp samen met mijn Harptrio Valinor.

Mijn droom

Mijn droom is simpel, 'gewoon' heel 071 Groen! Groene gevels, groene daken, doorgroeibare bestrating, vooral op parkeerplaatsen. Groene (gevel)tuinen, overal boomspiegels en extra straatgroen. Mooie buurtinitiatieven met buurttuinen waar mensen kunnen ontspannen en met elkaar lekker in de aarde kunnen wroeten of gewoon van al het moois genieten. En natuurlijk een prachtig netwerk waarbij circulariteit de boventoon voert: uitlenen van gereedschappen en wisselen van planten, stekjes en compost. Zo gaat niets verloren en helpen we elkaar. Een sociaal en groene leefomgeving, daar kunnen we allemaal alleen maar beter, koeler, en gelukkiger van worden!

Mijn expertise

Community medewerker bij Samen aan de Slag. Ik zet me in voor meer verbinding van de groene gemeenschap. Van grijs naar groen is iets wat we samen doen!


Als medeoprichter van Groengroep Groenoord-Zuid loop ik al een poos mee in de buurtvergroening.


Sinds 2010 hebben we ons ingezet voor meer vogels, groen en biodiversiteit en met resultaat! De Haarlemmerweg werd een groene kade, er is een Tiny Forest, de buurtpleintjes zijn vergroend, er is bijna 400 vierkante meter aan gevel-, straattuintjes en boomspiegels aangelegd en de mussen kwamen terug in de wijk. 

Mijn mogelijkheden

Coordinatie, organisatie, creatieve content, illustraties

Relevante ervaring

Community medewerker bij Samen aan de Slag


Redactie, organisatie, interviewer & presentatie van "Jaar van de Tuin"


Winnaar van Steenbreektrofee, Groen Lintje, Hackathon 'de Groene stad' en Groene duim.

Bekijk Grace Innemee ook in