Hoe te starten met een site bij Gebiedonline?

headerbeeld

Zodra je je als lid hebt aangemeld bij Gebiedonline, kunnen we starten met de website. Dit zijn de stappen.

  1. De persoon die de aanmelding heeft gedaan, wordt automatisch de eerste contactpersoon en beheerder van de website. Je kan dit later aanpassen.

  2. Je krijgt van ons een tijdelijke domeinnaam voor de website. Vanaf nu kunnen jullie de website inrichten: je kan nu menu's inrichten, een logo uploaden, webpagina's aanmaken, kleuren en fonts instellen, etc.

  3. Jullie ontvangen een ledenovereenkomst ter ondertekening. Zodra de getekende overeenkomst is teruggestuurd, ontvangen jullie de eerste factuur.

  4. Ondertussen bepalen jullie de definitieve domeinnaam. Jullie zorgen dat je zelf eigenaar bent van de domeinnaam. Gebiedonline is daar niet bij betrokken. Als je twijfelt, kan je wel met ons overleggen. Kies expliciet wat je primaire domeinnaam wordt: met of zonder een subdomeinnaam, bijv. "www.domeinnaam.nl" of "domeinnaam.nl". Maar "ietsanders.domeinnaam.nl" mag ook.

  5. De partij waarbij jullie de domeinnaam registeren, beschikt over een Domain Name Server (DNS). In deze DNS moet jullie domeinnaam aan onze server worden gekoppeld. Hierdoor "weet" het Internet dat jullie website op onze server draait. Dat doe je door een A-regel te vullen met de waarde: 83.96.254.177. Meestal doe je dat 2x. Eenmaal voor domeinnaam.nl en eenmaal voor *.domeinnaam.nl. De tweede zorgt dat alle subdomeinen ook naar onze server wijzen.

    Als er al een AAAA-regel staat, haal die dan weg.

    Bij sommige partijen kan je dit zelf instellen, bij andere partijen moet je dit doorgeven. Als je er niet uitkomt, dan moeten we je helaas doorverwijzen naar de partij waarbij je de domeinnaam hebt geregistreerd.

  6. Laat het ons weten zodra de DNS is ingesteld. En vertel ons wat je primaire domeinnaam wordt (zie stap 4). Jouw website zal altijd op de primaire domeinnaam worden bezocht. Wij zorgen dat de andere namen doorlinken naar de primaire naam. En wij installeren een beveiligingscertificaat voor de primaire domeinnaam. Dat is nodig om jouw website veilig te kunnen gebruiken.

  7. Zodra de factuur voor het eerste lidmaatschapsjaar betaald is, kunnen jullie de website gebruiken onder je eigen domeinnaam. De tijdelijke domeinnaam (zie stap 2) komt dan weer te vervallen.

  8. Als de website voldoende is ingericht, kunnen jullie als lid vermeld worden op gebiedonline.nl/leden. LET OP: jij bepaalt zelf wanneer je dat wilt. Laat het ons dan weten. Dan zetten we je erbij.

We krijgen soms ook de vraag of er e-mailadressen via Gebiedonline geregeld kunnen worden. Dat doen we niet. E-mailadressen op jouw domeinnaam moet je ook regelen via de partij waarbij je de domeinnaam hebt geregistreerd (of een andere partij die een dergelijke dienst levert). Je moet wel één e-mailadres instellen bij Gebiedonline. Dit e-mailadres wordt als volgt gebruikt:

  • Het is de afzender voor alle mails die vanuit de website naar de deelnemers worden verzonden, zoals de nieuwsbrief
  • Vragen die door de deelnemers via de website aan de beheerder worden gesteld, worden automatisch doorgestuurd naar dit e-mailadres.